quiche mmm...

                                       mini quiche lorraine

Afgewerkte quiche

ingrediënten:

1 vel bladerdeeg
4 eieren
300ml room
150ml melk
100g gemalen gruyèrekaas
200g gerookte spek
25g boter
50g bloem
peper
zou
muskaatnoot

werkwijze:

Mengsel quiche
  • boter de taartvorm in.
  • rol de bladerdeeg tot 5cm dikte en bekleed de vorm hier mee.
  • laat de afgedekte taartvorm gedurende 2uur rusten in de koelkast om het krimpen van het deeg tegen te gaan.
  • snij het gerookte spek in reepjes (lardons) en bak deze met weinig vetstof.
  • beleg het deeg met de gebakken spekreepjes.
  • meng de eieren,room,melk en de helft van de gemalen gruyèrenkaas en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
  • giet het mengsel over de spekjes.
  • bak de quiche gedurende 15min in een oven met temperatuur van 200 C°.
  • strooi de resterende gruyèrenkaas over de quiche.
  • ontvorm de quiche.

tip

  • eventueel zou je gestoofde prei aan het recept kunnen voegen.
De spekreepjes
De gestoofde prei


De gebakken spekblokjes






Inboteren tartelletjes 







1 opmerking :