mini quiche lorraine
Afgewerkte quiche |
ingrediënten:
1 vel bladerdeeg
4 eieren
300ml room
150ml melk
100g gemalen gruyèrekaas
200g gerookte spek
25g boter
50g bloem
peper
zou
muskaatnoot
werkwijze:
Mengsel quiche |
- boter de taartvorm in.
- rol de bladerdeeg tot 5cm dikte en bekleed de vorm hier mee.
- laat de afgedekte taartvorm gedurende 2uur rusten in de koelkast om het krimpen van het deeg tegen te gaan.
- snij het gerookte spek in reepjes (lardons) en bak deze met weinig vetstof.
- beleg het deeg met de gebakken spekreepjes.
- meng de eieren,room,melk en de helft van de gemalen gruyèrenkaas en breng op smaak met peper,zout en muskaatnoot.
- giet het mengsel over de spekjes.
- bak de quiche gedurende 15min in een oven met temperatuur van 200 C°.
- strooi de resterende gruyèrenkaas over de quiche.
- ontvorm de quiche.
tip
De gebakken spekblokjes |
Leuk recept !
BeantwoordenVerwijderen